22 Şubat 2016 Pazartesi

PENTİ PARLAK KÜLOTLU ÇORAPLAR - PENTİ FIT 20


PENTİ’NİN PARLAK KÜLOTLU ÇORAPLARI
  Son yazımda parlak çoraplardan bahsederken Knittex’in erkekler için çıkarttığı bir üründen bahsedeceğimi belirtmiştim.Bu konunun yazısı aslında hazır ama ne olduysa ben parlak çoraplar hakkında bir yazı daha yazmaya karar verdim.Bu değişikliğin neden olduğunu soracak olursanız sebebinin şuan hayatımdaki bayandan kaynaklandığını söylemeliyim.Çünkü bu yazının asıl sebebi, bir bayan gözüyle yaptığı gözlemde,parlak olan çorapların diğerlerine nazaran çok daha güzel durduğunu söylemesiyle oldu.
  Aslında kendisi,bacaklarımdaki varislerden kaynaklanan ağrılardan dolayı daha çok basınçlı çorapları giydiğimi ve sizlerin de bildiği gibi kış aylarında üşümemek için kalın külotlu çorapları tercih ettiğimi biliyor.Belki sizler de içinizden “bu özelliklerin dışındaki normal ince çorapları da giyiyorsun“ diye düşünebilirsiniz.Ya da “erkek adam külotlu çorap mı giyermiş? “ diyenlerden de olabilirsiniz.Görüşlerinize saygı duyuyorum ama hoşuma gittiyse,sağlığım içinse ve kendimi mutlu hissettiysem giymemem için ne sebep olabilir ki ?
  Parlak çoraplar konusuna dönecek olursak yazının başlığından da anlaşılacağı gibi bu sefer yabancı bir markadan değil de hepimizin yakından tanıdığı Penti’nin parlak çoraplarından bahsedelim biraz.Hemen ürünlerden bahsetmeden önce Penti firması hakkında olumlu ve güzel bir şeyler söylemek istiyorum.Peki neden olumlu ve güzel? derseniz işin güzel olan tarafı,yakın zamanda ürettiği oldukça şık ve güncel modaya uygun ürünleri piyasaya sürmesi diyebilirim.Bu kanıya da takip ettiğim yabancı çorap markalarının ürünleri ile kıyaslayarak ve onları takip ederek vardım.Penti firmasının modayı oldukça yakından takip ettiği ve güncel moda eğilimlerini iyi gözlemlediği bir gerçek.Yabancı firmalar ile aynı kulvarda olmak ve adından söz ettirebilmek için elinden ne geliyorsa yaptığı kanısındayım.Durum böyle olunca geniş ürün yelpazesi ile ve sürekli değişen modelleri ile( ki bazı değişmez ürünleri-kilometre taşları var) karşımıza çıkmakta.Hemen yeri gelmişken söylemeliyim, yakında ürettiği Monika ve Glory modellerini incelemenizi tavsiye ederim.Ayrıca Tanya,Emma ve Crazy modelleriyle de daha çok gençlere yöneldiğini göreceksiniz.

 


Penti’nin “ Monika” modelini ilk görünce,Türkiye’de henüz yerli bir firma tarafından üretilmemiş olan tamamen dikişsiz bir külotlu çorap mı üretti diye düşünmüştüm.Eğer birgün ülkemizde ,tamamen dikişsiz(seamless tights) bir külotlu çorap üretilirse bunun Penti tarafından gerçekleştirileceğini düşünmekteyim.Böyle bir çorap sanırım oldukça büyük ses getirecektir.Şimdiden Penti mağazalarının camlarında ve şehirlerin reklam panolarında bu ürünü görür gibiyim.




  İşin olumlu tarafına gelince.Aslında olumlu birçok konu var Penti hakkında.Ama benim açımdan en olumlu konu,daha önceki yazılarımda da bahsettiğim –ki sayfasında o dönem olmayan- Penti’nin alışveriş sitesine İngilizce bir sayfanın eklenmesi oldu.Sanırım yakın bir zamanda da tamamen yurtdışı alışverişe açık bir sayfa haline gelecek.
  Burada yeri gelmişken bahsetmek istediğim bir diğer konuda blog,blog yazarları ve twitter hakkında.Aslında ne kadar çok konu varmış kafamda.Bir türlü parlak çoraplardan bahsedemedim.Sözde onlar hakkında yazacaktım.Neyse.Önemli çorap üreticilerinin ve internetten satış yapan yabancı firmaların dikkatimi çeken ortak özelliklerinden birisi de çoğunun blog sayfalarına sahip olması.Bu sayfalarda her ne kadar kendi ürünlerinden bahsediyor olsalar da yeri geldiğinde defilelerden,fuarlardan ve son gelişmelerden de okuyucularını-müşterilerini haberdar etmekteler.Bunu yaparlarken iyi blog yazarlarından,modacılardan ve üreticilerinden faydalanmaktalar.Yeri geldiğinde konuk yazar alarak kendi bloglarında fikirlerine ve görüşlerine yer vermekteler.Hatta sadece bayanlardan değil çoğu zaman erkeklerden de yazı yazılması,ürünleri hakkında fikir beyan etmesi istenilmektedir.Bazı firmalar ise blog yazarlarına kendi ürünlerini gönderip kullandıktan sonra görüşlerini blogda yazmasını dahi istemektedirler. İşin aslını söylemek gerekirse bu alanda çok keskin ve katı çizgilere sahip değiller.Amaçları cinsiyet gözetmeksizin ürünlerinin tanıtımını yapmak,satışlarını arttırmak ve para kazanmak.Ama bunların en tepesine yerleştirdikleri asıl  konu mutluluk.Asıl amaçları mutlu olmak.Gerek bloglarında gerekse Twitter ve Facebook hesaplarında ele aldıkları her konuda mutluluğu arıyorlar.Kanımca bunu da başarıyorlar.Sen daha az kazandın,ben daha kariyerliyim, yok sen değil ben yaptım gibi sözler ve fikirler çoktan tarih olmuş o yazılarda.Umarım bizlerde birbirimize sadece ve sadece insan olarak bakabiliriz.( http://www.uktights.com/blog/mens/)
  Uzun süredir sadece ürünleri ile değil aynı zamanda bir firma olarak da takip ettiğim Penti’nin bildiğim kadarıyla on çeşit parlak külotlu çorabı mevcut.Bunların bazılarının dizaltı ve dizüstü modelleri de mevcut olsa da ben burada külotlu olan modellerden bahsetmek istiyorum.Umarım verdiğim sayı doğrudur.Eğer sizlerin de ilave etmek istediği ve benim dikkatimden kaçmış bir çorap varsa yorum olarak belirtirseniz çok memnun olurum.
  Kısacası bu parlak çorapları sayacak olursam Fit15,Yok Gibi 5 Denye,Micro 70,Micro 100,Wet Look,Glory,Body Control 15 Denye,Fit 20,Glare ve Glossy.Bu modeller arasında Glare,Glory,Glossy,Yok Gibi ve Body Control haricinde diğer beş modeli kullandım.Özellikle kış mevsiminde tercih ettiğim Micro 70-100 ve Wet Look külotlu çoraplarından çok memnun kalmıştım.Glory,Glare ve Glossy modellerini henüz deneme fırsatım olmadı çünkü Penti, çok kısa zaman önce çıkarttı bu ürünleri.Bu çorapları görmeden ve denemeden kesin bir şey söylemek istemiyorum ama sanırım bu çoraplarda metalik içerikli lureks iplikler kullanılmış.Bu sayede farklı bir parlaklık ve ışıltılı bir desen elde edildiğini tahmin ediyorum.





  Yazımda biraz üstünde durmak istediğim çorap ise Penti Fit 20 modeli.İlk olarak oldukça parlak ve ışıltılı bir çorap olduğunu söylemeliyim.Bir önceki yazımda da söylemeye çalıştığım gibi bu parlaklık ,bacağınızın tamamında beliren türden bir parlaklık.Yani sizlerinde yakından tanıdığı ve en çok kullanılan modellerden biri olduğunu düşündüğüm Fit 15’in parlaklığı gibi bir çizgisel parlaklık değil.Bu özelliği bakımından bence diğerlerinden farklı bir ürün.



  Beden ölçüsü olarak dört bedene kadar ve ten(57),bronz(38) ve siyah(500) renklerde üretilmiş.Bu çorabın en sevdiğim yönlerinden birisi de beden ölçüsü bakımından oldukça rahat kullanılıyor olması.Eğer bedeninize uygun bir tercih yaparsanız bu çoraptan çok memnun kalacağınızı düşünüyorum.Burnu ve külot kısmı güçlendirilmiş,aynı zamanda pamuksu ağ kısmı sayesinde dayanıklılığı arttırılmış bir ürün.Renk çeşitliliği bakımından sadece üç çeşit renkle sınırlı olması bence en olumsuz yönü.Bir Fit 15 kadar renk çeşidine sahip olsun demiyorum ama sahra,vanilya yada gümüş-çelik gri veya pudra renkleri de ilave edilebilir kanısındayım.





  Penti Fit 20’nin bacağınıza oturması ve sarması içeriğindeki %15 elastan sayesinde iyi olduğunu belirtmeliyim.Bu değeri çorap ambalajının arkasındaki açıklama bölümünden aldım.Bu modelin dokumasından mı dersiniz yoksa kesiminden mi dersiniz bilemiyorum ama ambalajın arkasında yer alan ölçü değerlerine çok daha yakın değerlerde üretilmiş.Mesela bu konuda aynı şeyi Fit 15 için söyleyemem.O çorabı alırken daha büyük bedeni tercih etmek gerekiyor.Ama Fit 20’de tam ölçünüze karşılık gelen değere göre tercih yaparsanız çok memnun kalacağınızdan eminim.Fit 20’nin satış sitesindeki fiyatı 5.5 TL.Bence böyle bir çorap için oldukça iyi bir fiyata sahip.
 Her sey gönlünüzce olsun,sağlıcakla ....

 Mantyhose Çorap
https://twitter.com/PMANTYHOSE

3 yorum:

  1. Ben de çorap sever bir erkek olarak zaman zaman blogunuzu takip ediyorum. Geçenlerde penti'nin mat20 modelini aldım. Parlaklık olarak da oldukça beğendim. Fit20 yi bilemiyorum ancak Fit15 e göre bayağı kalite farkı var. Burun dikişleri çok düzgün ve çok sıkmayan bir yapısı var. Zaten sonradan baktım elastan oranı %11 imiş. Blogunuzda genel olarak çorap markalarının incelemelerine yer veriyorsunuz. Erkekler de giyer konusu çok eskilerde kalmış gibi görünüyor. Sizin ilaveten bir takım sağlık gerekçeleriniz var. Ancak benim gibi bacak dolaşım sorunu olmayan ve sadece kendi zevki için giyen erkekler olduğunu da tahmin ediyorum. Bacak kıllarınızı aldığınızı anlıyorum. Hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Ben yılda 1-2 kez makine ile kısaltma yoluna gittim. Daha ötesi sıfırlamaya pek cesaret edemiyorum. Özellikle külotlu çorap giydiğinizde çorabın bacaktan düşmesi durumu oluyor. Siz de bu nedenle mi alıyorsunuz? Görüşlerinizi paylaşabilir misiniz? Bunu ayrı bir blog konusu da yapabilirsiniz. Erkekler de külotlu çorap giyer, nerde giyer, ne zaman giyer, bacak bakımını nasıl yapar gibi. Bu sayede belki biraz önyargıları kırıp kadın çorabı giyen erkek yaftasını yapıştırmazlar bize.

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için ve güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Yorumunuzu burada yayınlamakta biraz geciktiğim için lütfen kusura bakmayın.Bunun sebebi de bahsettiğiniz konular ile alakalı yazıyı ancak bugün yazdığımdan kaynaklandı.Eğer " ERKEK BAKIM ÜRÜNLERİ " başlıklı yazımı okursanız daha detaylı bilgiyi edinebilirsiniz diye tahmin diyorum.İlginize tekrar teşekkür ederim.
    Mantyhose Çorap

    YanıtlaSil
  3. Gizli yayinlayin bende giyiyorum kışın sıcak yazın serin ve çok rahat oluyor

    YanıtlaSil